Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Met de finale van de Lowlands Archery Series 50/70 Ronde in Almere komt het seizoen van deze serie ten einde. De opzet waarbij deelnemers vijf verschillende wedstrijden schieten door het jaar heen en de beste acht de finale schieten bleek ook dit jaar een succes.

In vijf verschillende categorieën, bestaande uit drie boogsoorten en verdelingen voor mannen en vrouwen, kwamen 40 sporters in actie op het veld van HBS Almere. Om 11:00 gingen alle sporters van start met het Round Robin format waarmee schutters zich ‘hoog’ in de poule konden plaatsen en zo de finale bereiken. De individuele matches in de middag gingen om de finaleplaatsen die later in de middag zouden plaatsvinden.

Bij de recurve heren ging de strijd tussen Jonah Wilthagen en Yael Smeets waar Yael de winst pakte met een 7-3 overwinning. Erik Rowbotham eindigde in de strijd voor brons als derde. Bij de dames met recurve stonden Ilona Hollander en Nele Bakker in de finale en won Ilona met 6-2, Yalenka Zeeders sluit de finale af op de derde plaats. Jay Tjin-A-Djie won voor het derde jaar op rij de finale, ditmaal met 149 punten tegen de 144 van Rick Snelder. JP Everaers won de strijd om de derde plaats van Maarten Barel. Bij de dames won Sanne de Laat de finale van Jesse van den Munckhof met 146 tegen 144. Inge Enthoven – Mokkenstorm won de derde plaats in de strijd met Veerle Sparreboom in de bronzen finale. De gemengde categorie voor barebow werd gewonnen door Jaap Bolt, hij won met 6-4 van Daan Saft. Andreas von Imhof eindigde als derde met eveneens een 6-4 winst op Jason Dikken.

Alle complete uitslagen en ook scorebriefjes zijn te vinden op IANSEO.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.