Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Afgelopen zaterdag 28 september vond het Nederlands Kampioenschap Run-Archery plaats in Zoetermeer. Gastheer van de strijd om de nationale titels was de vereniging HKS Zoetermeer en daarmee ook InOutEvents van David Stevenhagen, die met een enthousiaste groep het kloppende hart van deze discipline is.

Dit Nederlands Kampioenschap Run-Archery stond open voor jeugd (tot en met 14 jaar) en volwassenen (15+) met KHSN lidmaatschap. Maar ook was er plaats voor internationale deelnemers in het Open Nederlands Kampioenschap. Daarmee stonden er zo’n twintig deelnemers in de vroegte klaar en ging de eerste heat halverwege de ochtend van start.

De kwalificatie in de ochtend bestond uit een individuele start waarbij de deelnemers drie ‘runs’ doen van 900 meter, met drie keer vier pijlen schieten. Tijdens de finales later op de dag deden de deelnemers vier runs maar dan tijdens een gezamenlijke race.

Na de finales mochten we vier nederlandskampioenen feliciteren. Jurre Vermij (HKS Zoetermeer) heeft de titel in de categorie Onder18 gewonnen. Joost Immink (St. Switbertus) won met twee seconden voorsprong van clubgenoot Jorik Klein Nijenhuis. Bij de Masters heeft Bert van Asselt de titel gewonnen en won Tonny van Kuringen-Huijbregts de titel bij de Master Dames. Onder de internationale deelnemers won Sandra Szulc uit Duitsland het Open NK.

Deelnemers ontvingen uit handen van KHSN bestuurslid Rob Boumans de medailles en voor Henri Polman was er nog iets speciaals. Henri ontving namelijk de Gouden bondsspeld voor zijn inspanningen voor de handboogsport, en in het speciaal Run-Archery.

Tip: Lees HIER het wedstrijdverslag

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.