Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

World Archery heeft, in volledige overeenstemming met het Internationaal Paralympisch Comité (IPC), duidelijk gesteld dat de Paralympische Spelen en de Wereldkampioenschappen Para-Archery niet voor iedereen met een beperking zijn, maar voor atleten met een beperking waarbij de beperking een directe en belangrijke impact heeft op de prestaties van het boogschieten.

World Archery heeft dit Handboek voor Classifiers ontwikkeld, evenals de Para-Archery Rules and Guidelines in samenhang met de IPC Code en Classification Rules. Daarom moet het Handboek worden gelezen in samenhang met de relevante, actuele secties van de IPC Code en de bijbehorende internationale normen.

Dit document is primair bedoeld voor de training en referentie van Para Archery Classifiers. Het zou echter nuttig moeten zijn voor coaches, ondersteunend personeel en vooral voor atleten, om hen te helpen de regels en procedures van World Archery te begrijpen die para-archery reguleren, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten van World Archery International Classifiers en tijdens classificatie-evaluaties.

Dit document zou de coachingmethoden moeten beïnvloeden en een indicatie moeten geven van de beschikbare hulpmiddelen die kunnen worden toegewezen op basis van medische behoefte. Hoewel World Archery dit document beschikbaar heeft gesteld aan coaches, boogschutters en andere gebruikers, moeten zij er rekening mee houden dat er medische terminologie in het document kan staan ​​en dat er advies moet worden ingewonnen bij een gekwalificeerd persoon als er problemen zijn met het begrijpen van de inhoud.

Alle regels van World Archery die de sport regelen, inclusief die welke betrekking hebben op uitrusting (Boek 3, hoofdstuk 11) en schone sport (Boek 6), zijn van toepassing op alle boogschutters die deelnemen aan World Archery-evenementen en zijn als zodanig van toepassing op boogschutters die in para-boogschietcategorieën schieten.

World Archery heeft, in volledige overeenstemming met het Wereldantidopingagentschap (WADA) en de toewijding van de internationale sportgemeenschap aan schone sport, de WADA-code aangenomen en alle para-boogschutters zijn verplicht deze regels en procedures te volgen. Zie World Archery Rule Book 6 en/of vraag om ondersteuning van het World Archery Medical and Sport Science Committee voor antwoorden op vragen van coaches, atleten of ondersteunend personeel in dit verband.