Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Goud en brons tijdens EK Jeugd in Ploiesti

[14-07-2024 11:30]
Op de laatste dag van het Europees Kampioenschap Outdoor voor de jeugd heeft TeamNL Handboog twee medailles gewonnen. Quinty Roeffen wint goud bij de recurve Onder21 meisjes, en Yael Smeets wint het brons in het overal circuit bij de Recurve Jongens Onder21.

Na een sterke kwalificatie en eliminatiefase stond Quinty Roeffen in de gouden finale van het EK Jeugd bij de recurve Onder21 meisjes tegen Zana Pintaric uit Slovenië. De eerste set tekende de rest van de finale, want het ging gelijk op. Na drie sets stond het 3-3 en ging de vierde set naar Quinty waarmee de vijfde en laatste set kon eindigen in winst of een shout-off. Dat laatste was het geval waarmee beide meisjes nog een laatste beslissende pijl moesten schieten. Daarbij noteerde de Sloveense een 9, en Quinty een 10! Daarmee won Quinty het goud en de Europese titel bij de recurve Onder21 meisjes.

Individueel eindigde Yael Smeets als twaalfde en met het team als vierde bij de recurve Onder21 jongens. Maar de combinatie van zijn prestaties leverde hem alsnog het brons op in het overal circuit bij de Recurve Jongens Onder21.

Daarmee sluit een talentvolle ploeg het Europees Kampioenschap Outdoor voor de jeugd af in Roemenië waarbij Quinty en Fleur zich gaan opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs.

Quinty schiet voor goud in Ploiesti

[12-07-2024 16:30]
Vandaag stond er nog maar een TeamNL Handboog sporter op het veld in Ploiesti. Quinty Roeffen wist de achtste finales van het Europees kampioenschap Outdoor voor jeugd te bereiken.

De achtste finale die oorspronkelijk voor donderdag gepland stond is noodgedwongen verplaatst door de hevige wind op het veld naar vrijdag. Doelpakken vielen om en sporters hingen aan de tenten.

Quinty begon de dag zeer sterk. Zo won zij de achtste finale met 6-0 van haar Italiaanse tegenstander, en ook de kwartfinale won ze met 6-2. Quinty won daar de eerste set om vervolgens twee sets te delen met haar Griekse tegenstander. Bij de 4-2 tussenstand kon Quinity de halve finale veilig stellen met een setwinst, en dat deed zij ook. In de halve finale schoot zij tegen Justine Cellier uit Frankrijk en begon sterk met een setwinst. De tweede set werd gedeeld en daarna wonnen beide meisjes een set. Met een 5-3 tussenstand zou een gelijke score genoeg zijn geweest, maar Quinty won de laatste set en staat daarmee zaterdag in de gouden finale tegen Zana Pintaric uit Slovenië.

Quinty Roeffen naar kwartfinale EK Jeugd

[11-07-2024 21:45]
De derde dag tijdens het Europees Kampioenschap Outdoor voor Jeugd stond in het teken van de individuele eliminatiefase. De sporters Onder18 strandde in de 1/16e finales, bij de sporters Onder21 heeft Quinty Roeffen de kwartfinale weten te bereiken.

Onder18

In de ochtend was het aan de sporters Onder18 om de individuele eliminatiefase te schieten tot aan de halve finale. Onder die sporters twee Nederlanders, Thorben Delsing (recurve Onder18 jongens) en Frederique Meijerse (recurve Onder18 meisjes). Thorben had door zijn kwalificatie een -bye- in de 1/48e finale en won de 1//24e finale sterk met 7-1 van zijn Israelische tegenstander. De 1/16e finale tegen de Duitser Knut-Mathes Jacubczik was spannend, waarbij beide jongens om en om een set wonnen. Na een 5-5 gelijke stand kwam het aan op een shoot-off die werd gewonnen door de Duitser. Ondanks het verlies was dit toch echt het klapstuk van de ochtend waarbij Thorben ver boven zichzelf uitsteeg en presteerde.Frederique won haar 1/24e finale met 7-3 van haar Tsjechische tegenstander maar moest in de 1/16e finale haar meerdere erkennen in de Turkse Elif Berra Gokkir waar ze met 6-0 van verloor.

Onder21

Zowel Veerle Sparreboom als Jessie van den Munckhof gingen zonder problemen door naar de 1/16e finale. Daar trof Veerle de als derde geplaatste Turkse Begum Yuva. Maar daar waar Veerle haar punten wat tegenviel, scoorde de Turkse sterk met als resultaat een 127-147 verlies voor Veerle. Jessie won na de -bye- in de 1/24e finale haar 1/16e finale met 140 tegen 136 van de Roemeense Bernadett Hajnalka Haragos en kwam in de achtste finale uit tegen Patience Wood uit Engeland. Die match liep niet volgens plan waar Jesse drie missers noteerde en zo met 108 tegen 144 verloor. Ook Stef Willems zijn toernooi eindigde in de achtste finales. Na een -bye- in de 1/14e finale schoot hij de 1/16e finale tegen de Turk Yunus Emre Arslan. Een match die gelijk begon maar in de tweede set nam hij een punt voorsprong, en dat ene punt was genoeg om met 146 tegen 145 te winnen. De achtste finale begon ook gelijk maar na een ronde 27 kwam Stef niet meer bij tegen de Israëliër Shamai Yamron en verloor met 142-146.

Bij de sporters met recurve Onder21 sloegen Quinty Roeffen, Fleur van de Ven en Yael Smeets de 1/48e finale over door de sterke kwalificatie. Maar in de 1/24e finale maakte Yael het al even spannend met een 6-4 winst na een mooie comeback. Die lijn heeft hij doorgezet want de 1/16e finale won hij met 6-0 en trof in de achtste finale de als vijfde gekwalificeerde Georgiaan Aleksandre Machavariani. Die match werd na drie sets afgesloten met winst voor de sporter uit Georgië. Bij de meisjes won Fleur de 1/24e finale met 6-0 om vervolgens tegen Victoria Sebastian de 1/16e finales te schieten. Die match eindigde in een 2-6 verlies na in de derde ronde nog een set te hebben gewonnen. Quinty kwam in de 1/16e finales voor het eerst in actie en maakte het gelijk al spannend want die match tegen de Tsjechische Andrea Louvarova moest na een 5-5 gelijke stand besloten worden met een shoot-off. Daar waar beide meisjes een 10 noteerde zat die van Quinty dichter bij de X en zo kon zij door naar de achtste finale. Die achtste finale won ze sterk met 6-0 en plaatste zich zo voor de kwartfinales op vrijdagmiddag.

Mixed teams uitgeschakeld in kwartfinales

[10-07-2024 16:25]
Op de tweede dag van het Europees Kampioenschap Outdoor voor jeugd zijn de drie mixed teams van TeamNL Handboog uitgeschakeld.

Waar zowel het recurve Onder21 mixed team als het compound Onder21 mixed team pre-seeded waren voor de achtste finales schoot het recurve Onder18 mixed team bestaande uit Frederique Meijerse en Thorben Delsing de 1/12e finale tegen Denemarken. Waar het Nederlandse duo de eerste twee sets won deden de Denen dat in de derde en vierde set. Die gelijke stand werd tijdens de shoot-off beslist in het voordeel van Nederland met 19 tegen 18. De Spaanse tegenstander in de achtste finale was een maatje te groot voor Frederique en Thorben waardoor ze met 0-6 verloren.

Stef Willems en Jessie van den Munckhof vormden samen het compound Onder21 mixed team en waren pre-seeded voor de achtste finale. Daar wonnen zij sterk met een 150 tegen 143 van het Roemeense duo. De kwartfinale schoten zij tegen Turkije, maar kwamen na een mindere tweede set op achterstand. Uiteindelijk verloren Stef en Jessie met 148 tegen 152.

Ook het recurve Onder21 mixed team was pre-seeded voor de achtste finale en die wonnen zij dan ook sterk van Roemenië met 6-2. Het Roemeense duo won de eerste set maar daarna trokken Quinty en Yael de match naar zich toe. De kwartfinale tegen Italië gingen Quinty en Yael sterk van start met tweemaal een setwinst, echter kwam het Italiaanse duo daarna terug met ook tweemaal een setwinst. De 4-4 gelijke stand vroeg om een shoot-off en die was helaas in het voordeel van het Italiaanse duo.

Op donderdag gaat het toernooi verder met de individuele eliminatiefase tot en met de halve finales in Ploiesti.

Kwalificaties afgerond tijdens EK Jeugd in Ploiesti

[09-07-2024 20:45]
Dinsdag 9 juli, de eerste tellende pijlen vlogen door de lucht in het Roemeense Ploiesti. Acht jonge TeamNL Handboog sporters in de categorieën Onder18 en Onder21 stonden aan de lijn voor een lange dag tijdens de kwalificatie.

Van de vijf Nederlandse sporters met recurve blinkt er een uit na de kwalificatie. Quinty Roeffen kwalificeerde zich als tweede met 630 punten bij de recurve Onder21 meisjes. Fleur van de Ven kwalificeerde zich als 25e met 595 punten. Bij de recurve Onder21 jongens heeft Yael Smeets zich net buiten de top tien gekwalificeerd op een twaalfde plaats met 625 punten. Thorben Delsing (recurve Onder18 jongens) noteerde ook een 625 punten en begint daarmee als 28e aan de eliminatiefase. Frederique Meijerse schoot 593 punten in en plaatste zich daarmee als 31e voor de eliminaties.

Jessie van den Munckhof is de hoogst genoteerde sporter met compound. Zij kwalificeerde zich als negende met 652 punten bij de compound Onder21 meisjes. Veerle Sparreboom deed dat met 617 punten op een 30e plaats. Stef Willems plaatste zich met 668 punten als 16e voor de eliminatiefase.

Bij de teams zijn de kwalificatie scores samengesteld uit de individuele scores van de hoogst geplaatste sporters. Daarmee begint het recurve Onder21 mixed team als vierde aan het toernooi, het recurve Onder18 mixed team als 14e en het compound Onder21 mixed team als zevende.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.