Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Afgelopen zondag 1 september zijn de nationale kampioenen outdoor bij jeugd gekroond in Arnhem tijdens het NK Outdoor Jeugd 2024. Sporters in de categorieën Onder14, Onder18 en Onder21 schoten twee kwalificatie sessies. Daarna waren de Onder14 kampioenen bekend en schoten de Onder18 en Onder21 nog finales.

70 deelnemers stonden in de vroegte op een mooi verzorgd veld bij ABC Taxus. Daarmee was dit ook de eerste keer voor de vereniging uit Arnhem om een kampioenschap als dit te organiseren. Niet dat het ontbrak aan organisatorische ervaring van ABC Taxus organiseerde recent nog een wedstrijd midden in het beachvolleybal court tijdens het EK. Ook bij de eigen vereniging ontbrak het niet want de vereniging had tenten voorzien voor de toeschouwers en ook de catering was goed op orde. Op het wedstrijdveld hadden de jonge sporters een mooie dag die vanaf de finales voorzien werd van commentaar door een speaker.

Aan het einde van de ochtend waren de eerste kampioenen bekend. Guus Verhofstad won bij de recurve heren Onder14, Laura Hartman bij de recurve dames Onder14 en Alissa van Eis bij de compound dames Onder14. In de middag stonden de finales voor Onder18 en Onder21 op het programma waar alle eliminatie matches tegelijk werden geschoten maar de gouden finales een voor een de aandacht kregen. Bij de recurve heren Onder18 won Thorben Delsing, bij de recurve dames Onder18 was dat Ziva Bosma. De titel in de  gecombineerde categorie voor compound Onder18 ging naar Fenna Stallen. Bij de recurve Onder21 wonnen zowel Yael Smeets (heren) als Fleur van de Ven (dames) overtuigend de gouden finales. Ook hier een gecombineerde categorie voor compound waar Stef Willems en Jessie van den Munckhof de hele dag aan elkaar gewaagd waren. De winst ging uiteindelijk naar Jessie.