Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Het WK Veld zal komende week van 16 tot en met 22 september gehouden worden in het Canadese Lac La Biche. Dit kampioenschap start op het prachtige Herb Erickson Archery Field in het Boreale bos en eindigt met finales op de oevers van het Lac la Biche meer.

Sommige sporters gaan met veel ervaring naar Canada, en voor sommigen gaat dit hun eerste EK/WK zijn. Zo eindigde Mike Schloesser als vierde op het WK Veld in 2022 en won Willem Bakker goud op het EK Veld in 2023. Gaby Schloesser, Wirdmer Griemelink, Mariska Koonings en Jelle Reule kwamen tijdens datzelfde EK Veld in 2023 ook uit voor TeamNL Handboog maar voor Natascha van Assema gaat dit haar eerste toernooi zijn maar won nog de EBHC 2024 in haar categorie.

De officiële training vindt plaats op maandag 16 september gevolgd door de kwalificaties op 17 september en 18 september. Daarna zullen de deelnemers verder gaan met de individuele eliminaties en semi-finales op 19 september. De teams zullen de eliminaties en semi-finales op 20 september schieten en de volgende dag staan de finales voor de teams op het programma op zaterdag 21 september. Met de individuele finales op zondag 22 september zal het WK Veld worden afgesloten.

Onderstaande sporters hebben zich middels het behalen van de score-eis geplaatst voor het Wereldkampioenschap Veld in Canada en zullen TeamNL Handboog vertegenwoordigen: